18 ذی الحجه روز عید غدیر مبارک باد

ساخت وبلاگ

عید <strong> غدیر</strong>, <strong> مبارک</strong>,

بسمه تعالی

پیامبر اکرم (ص) پس از انجام مناسک حج سال دهم هجری قمری( همان حجی که به حجة الوداع معروف شد)، با جمعیت همراه خود، به سمت مدینه حرکت کردند.  در باز گشت در روز هجدهم ذی‏ الحجة  چون به غدیر رسیدند  فرشته‏  وحی از جانب خداوند این آیه‏ شریف را آورد: یا اَیٌّها الرَّسُولَ بَلِّغْ ما اُنْزِلَ اِلیکَ مِنْ رَبِّکِ وَ اِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّه یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ....

ای رسول من، آنچه از خدا بر تو نازل شد به خلق برسان که اگر نرسانی تبلیغ رسالت و اداء وظیفه نکرده‏ ای، و خدا تو را از شر آزار مردمان محفوظ خواهد داشت.

از ظاهر آیه‏ شریفه‏ فوق چنین برمی‏ آید که:

1- از جانب خداوند موضوع جدید و بسیار حائز اهمیت، به مردم ابلاغ می‏شود.

2- پیامبر برای اولین بار در ابلاغ وحی به مردم دچار نگرانی می‏شود، چنانچه خداوند می‏فرماید: ما تو را از شر مردم محفوظ خواهیم کرد.

3- این حکم الهی کامل کننده‏ دین و رسالت رسول خدا می‏باشد.

براء عازب گوید: در بازگشت از حجةالوداع چون به غدیرخم رسیدیم، رسول خدا  نماز را با همه‏ همراهان به جای آوردند.  پس از فراغت از نماز، رسول خدا خطبه‏ خطیر خود را که فصل نوینی در تاریخ اسلام گشود، با حمد و ثنای پروردگار شروع کرد.

 

روایت است که سخنان پیامبر بیش از چهار ساعت به طول انجامید، و در واقع پیامبر اکرم صلی اللَّه علیه و آله کارنامه‏ بیست و سه ساله‏ خود را برای مردم شرح دادند. لزوم گرایش به «قرآن و عترت» را برای رهبری و سعادت خلایق پس از خود توصیه نمود و فرمود: «همانا این دو چیز گرانبها را که در میان شما می‏گذارم، خداوند مرا آگاه فرمود که این دو هرگز از یکدیگر جدا نخواهند شد تا کنار حوض کوثر بر من وارد شوند، پس بنگرید که چگونه بعد از من با آنان رفتار می‏ کنید».

 

سپس دست علی بن ابی‏طالب علیه‏ السلام را که در کنارش ایستاده بود گرفت و تا آنجا بالا برد که سفیدی زیر بغلهایش نمودار گردید و همه‏ افراد او را شناختند و فرمود: «یا ایها الناس اولستُ اولی بالمۆمنین من انفسهم به قالوا: بلی، قال: اَوَ لیس ازواجی امهاتُهُم؟ قالوا: بلی یا رسول‏الله، فمن کنت مولاه، فعلیٌ مولاه، اللهم وال من والاه و عادِ مَنْ عاداه».

 

ای مردم آیا من از خود مۆمنان به آنها سزاوارتر نیستم؟ گفتند، آری، فرمود: آیا همسران من، مادران شما نیستند، گفتند آری، پس هر کس که من مولای اویم، علی مولای اوست. خدایا دوست بدار هر کس که او را دوست می‏دارد و دشمن بدار دشمن او را.

 

از ابوسعید خُدری، صحابی معروف نقل شده، هنوز مردم متفرق نشده بودند که این آیه‏ شریفه نازل شد: «... اَلْیومَ اَکْمَلتُ لَکُمْ دینَکُمْ و اَتَممتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمْ الاِسْلامَ دیناً...».

 

 امروز دین شما را به حد کمال رسانیدم و بر شما نعمت را تمام کردم و بهترین آئین را که اسلام است برایتان برگزیدم.

 

پیش از نزول این آیه، رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله فرمود: ای گروه مۆمنین از امر پروردگار متعال اطاعت کنید و ولایت علی بن ابی‏طالب علیه‏ السلام را بپذیرید و به کلمه‏ «امیرالمۆمنین» او را بخوانید و با او به عنوان مقام خلافت بیعت کنید.

 

سپس مردم هجوم آوردند و او را تبریک و تهنیت گفته و با وی بیعت کردند و به امر پیامبر زنان مسلمانان که همراه آنان بودند به علی علیه ‏السلام مبارک گفتند.

 

 

كهن آباد ديار كهن...
ما را در سایت كهن آباد ديار كهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8kohandyar3 بازدید : 172 تاريخ : پنجشنبه 22 آذر 1397 ساعت: 18:11